У нас все още няма 20% ваксинирани с пълен цикъл. Страната

...
У нас все още няма 20% ваксинирани с пълен цикъл. Страната
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Играем си на `Умирай лесно` |

У нас все още няма 20% имунизирани с цялостен цикъл. Страната ни е водач в Европа по смъртност от COVID-19, а главната причина за това е слабата профилактика и имунизация, сподели в изявление за пулмологът доктор Александър Симидчиев.

Според него " България играе филм, който се назовава „ Умирай елементарно ”. " Профилактиката също е на доста ниско равнище. А профилактиката е отдалеченост, маски и миене на ръце. Превенцията е имунизацията ”, изясни лекарят. 

Той разяснява, че концепцията за томбола със смарт часовници за имунизираните е забавна, само че няма да сработи. Това слага у тези хора подозрение за какво ще им дават премия, разяснява той.

По думите му е потребност сериозна информационна акция, като преди този момент се направи проучване на настройките. Д-р Симидчиев разяснява и съответен проблем - с пловдивския ромски квартал " Столипиново ", където едвам 3% от жителите са взели участие в националното броене, тъй като плъзнал слух, че преброените ще бъдат принудително имунизирани. В ромските общности може да се сложи акцент върху това по какъв начин имунизираните пазят възрастните хора, които са най-уязвими. те доста държат на възрастните, това са патриархални общества, сподели Симидчиев.

Той уточни, че скоро ще бъде регистриран медикамент за химиопрофилактика на COVID-19, който ще оказва помощ на към този момент инфектирани против тежко протичане на заболяването и гибел. Това обаче не е алтернатива на имунизирането, тя обезпечава доста нескончаем интервал на профилактика, съобщи пулмологът.

За мен показателна е Румъния -  при тях смъртните случаи са по-малко при над два пъти повече население. Това демонстрира какво е смисъла на публичното здраве, сподели той. 

Д-р Симидчиев разяснява и безконтактните проби за ковид - съгласно него те дават годен резултат, съпоставим с останалите способи.

При отвод от имунизация последствията от нашето решение не би трябвало да ги прехвърляме на обществото - по този начин отговори на въпрос би трябвало ли лечебните заведения да лекуват гратис неимунизирани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР